Nämnarens resestipendium uteblir 2018. Under årets idéutställning har ingen uppfyllt kriterierna som gäller för att kunna tilldelas Nämnarens resestipendium. Därav utdelas inget resestipendium under Matematikbiennalen 2018. Vi ser istället fram emot en ny och spännande idéutställning under Matematikbiennalen 2020 i Växjö. Vid frågor, kontakta Catarina Rudälv, juryns ordförande, på catarina.rudalv@umu.se!

Nämnarens resestipendium

Ett av matematikbiennalens syften är att lära av och inspirera varandra. Idéutställningen erbjuder möjligheten för pedagoger och lärare att dela med sig av och visa upp utvecklingsarbeten, projekt och undervisningsidéer från alla stadier – förskola till högskola. Vid varje Matematikbiennal utdelas Nämnarens resestipendium till bästa idéutställare för att stimulera lärare att dela med sig av sina erfarenheter och sitt kunnande kring undervisning i matematik. Resestipendier utdelas till de som presenterar de bästa undervisningsidéerna i Idéutställningen. Stipendiesumman är totalt 25 000 kr.

Läs mer om Idéutställningen och om hur du lämnar in bidrag till utställningen!

Mottagare av Nämnarens resestipendium 2016
Under Matematikbiennalen 2016 gick stipendiet på 25 000 kronor till Monika Helgesson och Ingela Sandberg vid Åledskolan i Halmstads kommun, för deras utställning Monstercity-ett tematiskt arbete som väcker lust och nyfikenhet för matematikämnet.

Juryns motivering: Utställningen visar hur ett arbete om problemlösning utifrån en berättelse om monster kan växa till ett omfattande ämnesöverskridande projekt. Genom att utnyttja elevernas engagemang men också systematiskt utveckla arbetet har Ingela och Monika gett sig in i ett äventyr där “bara fantasin kan sätta gränser”.